Lietuvos žydų virtuvė: įdarytas karpis, kugelis ir madingieji beigeliai. Autentiškos „challah“ receptas

Ką žinote apie žydų virtuvę? Vilniuje, o gal Niujorke valgėte beigelių, patys bandėte juos kepti? Skanavote kapotos silkės, humuso? Girdėjote, kad kugelis – žydiškas patiekalas ir kepamas ne tik iš bulvių? Peršalę gydėtės „žydišku penicilinu“ – vištienos sultiniu? Žydų kulinarinis...

Lietuvos žydų virtuvė: įdarytas karpis, kugelis ir madingieji beigeliai. Autentiškos „challah“ receptas
Lietuvos žydų virtuvė: įdarytas karpis, kugelis ir madingieji beigeliai. Autentiškos „challah“ receptas
Ką žinote apie žydų virtuvę? Vilniuje, o gal Niujorke valgėte beigelių, patys bandėte juos kepti? Skanavote kapotos silkės, humuso? Girdėjote, kad kugelis – žydiškas patiekalas ir kepamas ne tik iš bulvių? Peršalę gydėtės „žydišku penicilinu“ – vištienos sultiniu? Žydų kulinarinis paveldas itin įdomus, tačiau ir sunkiai aprėpiamas, nes čia – ir istorinis gylis, ir itin plati geografija. 15min tęsia projektą „Susipažinkime“, kuriuo visus metus kviesime daugiau sužinoti apie Lietuvoje gyvenančias tautines mažumas. Vienas iš puikiausių būdų susipažinti – pasikalbėti apie maistą!
Skaitykite daugiau...