Pakvipo Kalėdomis: Klaipėdoje italas kepa ypatingus pyragus, procesas trunka 37 valandas

Klaipėdoje šią vasarą pradėjusioje veikti desertinėje „Lalene“ jau pamažu kvepia Kalėdomis. Čia dirbantis italas, desertinės bendrasavininkas Emiliano Fontanesi pradėjo kepti itališką kalėdų pyragą – panetone. Tai tradicinis šios šalies didžiųjų švenčių pyragas – minkštas, purus,...

Pakvipo Kalėdomis: Klaipėdoje italas kepa ypatingus pyragus, procesas trunka 37 valandas
Pakvipo Kalėdomis: Klaipėdoje italas kepa ypatingus pyragus, procesas trunka 37 valandas
Klaipėdoje šią vasarą pradėjusioje veikti desertinėje „Lalene“ jau pamažu kvepia Kalėdomis. Čia dirbantis italas, desertinės bendrasavininkas Emiliano Fontanesi pradėjo kepti itališką kalėdų pyragą – panetone. Tai tradicinis šios šalies didžiųjų švenčių pyragas – minkštas, purus, paskanintas džiovintais vaisiais. Iš pirmo įspūdžio, regis, paprastas kepinys reikalauja gausybės E.Fontanesi pastangų ir meilės. Pagaminti panetone užtrunka apie 37 valandas! Vyras viską gamina rankomis, o galiausiai iškeptus pyragus atvėsti pakabina apverstus. Jų per mėnesį ketina iškepti apie 200.
Skaitykite daugiau...