Ar galima virti plaktus kiaušinius? Šį kartą geriau atlikite šiuos 5 veiksmus

Plaktam kiaušiniui ar omletui nereikia specialaus recepto. Tačiau jūs turite žinoti, kaip tinkamai jį paruošti.

Ar galima virti plaktus kiaušinius? Šį kartą geriau atlikite šiuos 5 veiksmus

Plaktam kiaušiniui ar omletui nereikia specialaus recepto. Tačiau jūs turite žinoti, kaip tinkamai jį paruošti.
Per dažnai žmonės omletą ​​daro per sausą, kietą ar beskonį ... Negalima su tuo susitaikyti! Laikykitės šių patarimų ir pasigaminkite puikų omletą.

1 žingsnis - gerai juos išmaišykite!

Jei naudojami tik du kiaušiniai, jiems išmaišyti naudojama šakutė. Jei jų yra daugiau nei keturi, reikia naudoti malimo mašiną. Maišykite tol kol baltymai ir tryniai visiškai susimaišys. Jis turėtų būti lengvas - jei norite, kad omletas pasisektų.

2 veiksmas - nenaudokite prieskonių per anksti.

Nenaudokite prieskonių iki pat pabaigos. Pasirodo, kad pridedant druskos pradžioje kiaušiniai pašalina drėgmę ir daro juos vandeningus.

3 žingsnis - įpilkite grietinėlės.

Tai nėra privaloma! Jums nereikia nieko dėti, nes kiaušiniai patys savaime skanūs. Tačiau šiek tiek grietinėlės kiaušiniui suteiks kremiškumo, praplečia skonį ir tekstūrą. Vietoj grietinėlės taip pat tinka pienas ir kt.

4 žingsnis - Įkaitinkite keptuvę ir išlydykite sviestą.

Svarbu tai, kad geriausia yra palaikyti žema temperatūra. Taip, taip, jūs jau tai žinojote. Bet jūs taip pat nenorite, kad temperatūra būtų tokia žema, kad net niekas nevyksta. Rekomenduojama įkaitinti keptuvę iki vidutinės temperatūros, tada įdėkite sviesto. Kai jis ištirpsta ir pradėda garuoti, sumažinkite temperatūrą ir supilkite kiaušinius.

5 žingsnis - palikite ramybėje!

Bet tik kelioms sekundėms. Prieš pradedant maišyti, kiaušinių kraštai turėtų pradėti tamsėt.

6 žingsnis - maišykite dažnai.


Tai yra pagrindinė sąlyga išgaunant minkštus, ne kietus ir sausus kiaušinius. Stumkite juos keptuvėje mediniu ar plastikiniu įrankiu, kad visas omletas gerai iškeptų.

7 žingsnis - Įdėkite prieskonių

Kai omletas beveik paruoštas, laikas pridėti druskos ir pipirų.  Jei norite pridėti sūrio, keptų daržovių ar to, kas jums labiau patinka, tada tinkamas laikas tai padaryti dabar.

8 žingsnis - nuimkite juos nuo ugnies.

Nuimkite juos nuo ugnies, kai jausite, kad laikas tai padaryti.