5 rūšių salotos, kurios padės numesti svorio
Salotos yra vienas iš geriausių ir greičiausių patiekalų, kuriuos galima pasiruošti namuose.
Maistas, kuriame yra daug baltymų, yra puikus. Jis regeneruoja audinius ir degina riebalus, todėl sportininkai ir sporto salės entuziastai jį papildo savo racionu.
Laikytis griežtos dietos gali būti sunku, tačiau iš anksto paruošus patiekalą gali būti puikus pagalbininkas siekiant užsibrėžtų tikslų.
Štai kodėl „The Daily Star“ sudarė penkis puikius, greitus, daug baltymų suteikiančius, juosmeniui tinkančius patiekalus.
1. Kepsnių salotos su čimičiuri padažu
Salotos yra vienas iš geriausių ir greičiausių patiekalų, kuriuos galima pasiruošti namuose.
100 gramų Jautienos kepsnyje yra 25 gramai baltymų . Mėsos įdėjimas į salotas yra geras būdas įtraukti ją į savo dienos racioną.
Norėdami gauti šiek tiek cinko, pabandykite sumaišyti čimičiuri padažą! Tradiciniame Pietų Amerikos padaže yra česnako, alyvuogių aliejaus, raudonojo vyno acto, raudonėlio ir petražolių.
2. Nicos salotos.
100 gramų Tuno yra 30 gramų baltymų. Tai taip pat yra geras vitamino A, geležies ir omega 3 šaltinis.
Kepdami tuną ar net tiesiog išimdami jį iš konservų, dėkite jį ant salotų lapų. Norėdami gauti geresnį skonį, įdėkite raudonųjų svogūnų, pomidorų ir alyvuogių. Norint pasiekti dar geresnių rezultatų, galima pridėti virtų kiaušinių kuriuose yra 13 gramų baltymų kiekviename 100 gramų.
3. Turkiškos žirnių salotos su fetos sūriu
Turkijos žirniuose yra 19 gramų baltymų kiekviename 100 gramų.
Norėdami pigiai pavalgyti, pasiimkite skardinę turkiškų žirnių ir įkaitinkite žirnelius keptuvėje. Kai jie bus šilti, sudėkite į dubenį su bazilikais, mėtomis ir alyvuogių aliejumi. Tada suberkite čili pipirą, avokadą ir fetos sūrį.
Be to, šias salotas lengva paversti veganiškom - tiesiog nepridėkite fetos!
4. Azijietiškos tofu salotos
Šis receptas yra naudingas veganams ir vegetarams.
Norėdami gauti šių vaisių salotas, sumaišykite pusę ananasų su dideliu mango. Sudėkite pupelių stiebus, ridikėlius ir raudonąjį čili.
Patiekalo pagrindinis ingridientas yra tofu(Sojų varškė), kurį reikia kepti ant vidutinės ugnies, kol jis išliks traškus.
Beje, tofu yra 8 gramai baltymų kiekvienam 100 gramų.
5. Keptuvėje keptų brokolių ir halumi sūrio salotos
Dar vienas vegetariškas patiekalas.
Brokolius reikia kepti keptuvėje. Tada turėtumėt sumaišyti su keptu Halumi sūriu, kuriame yra 20 gramų baltymų kiekvienam 100 gramų.
Maistas gali būti papildytas kitais mėgstamais ingredientais, tokiais kaip saldžiosios bulvės ar kvinoja.